RENCON

WIE ZIJN WE


Knowhow en praktijkervaring

Zijn eerste stappen in de bouwsector zet Jochen Stroobant reeds eind de jaren ’90, wanneer hij als jobstudent ingeschakeld wordt bij een dakwerkersbedrijf. Zo krijgt hij de smaak van het „constructief bezig zijn” volledig te pakken. Eenmaal zijn diploma van assistentarchitect op zak, gaat Jochen aan de slag als bouwconsulent. „Mijn opleiding was heel nuttig”, legt Jochen uit. „Ik kon meteen aan de slag dankzij de heel praktijkgerichte vorming op het vlak van bouwconstructies, technieken, materialenleer, CAD-ontwerp, lastenboeken, aanbestedings- en uitvoeringsdossiers enz...

Toch waren het altijd al de werfbezoeken die mij het meest voldoening brachten. De stap om met een eigen aannemersbedrijf te starten, is vooral door die ervaring ingegeven.”

Geregistreerd aannemersbedrijf

De naam Rencon laat zich op twee manieren lezen. Het kan zowel Reningelst Consultancy als Renovatie en Constructie betekenen. Zo blijft de link met de vroegere hoofdactiviteit van Jochen enigszins behouden. Rencon bekommert zich om het dak in al zijn aspecten: van de kleinste depannage tot de volledige dakbedekking.

Jochen Stroobant had het geluk om op vrij korte tijd drie ervaren dakspecialisten te kunnen aanwerven. Geen dakklus valt hen te zwaar: dakdekking, zinkwerken, EPDM, asfalt, afstomen, zonnepanelen, ontmossing, schouwvegen, enz... Elke klus wordt hier op een uiterst professionele manier aangepakt. Rencon is bovendien een geregistreerde aannemer, wat niet alleen voor het verkrijgen van bouwpremies en belastingvoordelen interessant is, maar ook voor het verlaagde btw-tarief voor de uitvoering van o.a. renovatiewerken aan woningen van meer dan vijf jaar oud.

Vliegende start

De jonge onderneming kwam alvast goed uit de startblokken. Het orderboekje begint mooi gevuld te raken. De vele opdrachten, zowel kleine klussen als meer prestigieuze projecten (Rencon verzorgde de dakbedekking van het nieuwe bijgebouw van Hotel Ariane in Ieper), bieden de jonge onderneming alvast een mooi toekomstperspectief!


Routebeschrijving


RENCON


Dak- en renovatiewerken
Vliegveld 11 | 8560 Wevelgem
Gsm +32 (0)478 37 70 44
Fax +32 (0)57 36 38 27
info@rencon.be